Полиција са дугим цијевима на улици

Мјере безбједности на вишем нивоу

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2024. 19:12

Полиција са дугим цијевима, појачано обезбјеђење, све више патрола на улицама спремни су на хитно реаговање и опасности од радикалних лица у БиХ након терористичког напада у Москви. Под будним оком прате се школе, тржни центри, јавне институције. Више је прстенова обезбјеђења лица и имовине. Оно што грађани могу да виде у близини јавних институција тек је дио посла безбједносне службе.

"Појачано обезбјеђење и појачано присуство припадника МУП-а са дугим цијевима на јавним мјестима јавног окупљања и то ће бити једна од наших мјера у оквиру којих ће бити много других мјера, али  и она која сигурно треба нашим грађанима на јавним мјестима  да улијева сигурност" каже Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Безбједносна ситуација у Републици Српској и даље је задовољавајућа, увјеравају у МУП-у Републике Српске. Велики број безбједносно интересантних особа прати се у одавно означеним вехабијским заједницама у БиХ, мигрантским круговима, чак и невладиним организацијама. Видљиве патроле посебно су ојачане на граници са другим ентитетом. Информације размјењују све полицијске агенције у БиХ и свијету.

"Зар није показатељ да имате тако различите екстремно политичке погледе и подјеле у БиХ на тој основи ко је за кога? Оне могу имплицирати безбједносне, а посебно лица која ми заиста пратимо. Велики број њих пратимо, безбједносно, пратимо оперативно", каже Каран.

Министар наглашава да МУП посебно брине о обезбјеђењу школа и ђака, као и да ће активирати додатни планови да би се заштитила дјеца. Такође, ангажоване су и посебне јединице које ће пратити активности на интернету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.