Ужас у Аустрији

Младићи мјесецима злостављали дјевојчицу: Међу осумњиченима и држављани Србије

  • Извор: Телеграф
  • 01.03.2024. 16:28

Аустријска полиција саопштила је данас да је покренула истрагу против 17 људи, махом малољетника, од којих су неки држављани Србије, због сумње у сексуално злостављање 12-годишње дјевојчице током неколико мјесеци.

Дванаесторо осумњичених су малољетници старији од 14 година, једна особа има 19 година, двоје су млађи од 14 године и нису кривично одговорни у Аустрији, док је идентитет још двоје осумњичених непознат, рекао је Флоријан Финда, званичник аустријске полиције.

Међу осумњиченима има држављана Аустрије, Турске, Сирије, Италије, Бугарске и Србије, преноси "АП".

Они су осумњичени за озбиљно сексуално злостављање малољетног лица и порнографско приказивање малољетне особе, прецизирао је Финда.

Сумња се да се злостављање догађало у периоду од фебруара до јуна 2023. године у гаражама, становима осумњичених и на другим локацијама у Бечу, као и да је у једном случају кориштено насиље, а да је у осталим жртва вербално била приморана на сексуални однос, рекли су истражиоци.

Жртва и њена мајка су пријавиле случај властима у октобру.

Послије опсежних истрага, у четвртак је саслушано 13 осумњичених старих 14 година или више, неки су признали дјела, други одбацили, а један је ухапшен због опирања полицији.

Истражиоци још испитују материјал с њиховим мобилних телефона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.