Аустрија

Младићи опутужени за груно силовање дјевојчице изнијели одбрану: Само један од њих признао кривично дјело

  • 13.03.2024. 09:16

Тринаесторица младића осумњичени да су дуже вријеме силовали дјевојчицу (12), приморавајући је на сексуалне односе експлицитним снимцима, изнијели су срамне одбране након хапшења.

Само један од њих је признао кривично дјело које му се ставља на терет, док се одбрана осталих махом заснивала на томе да су односи били на добровољној бази, те да је дјевојчица наводно причала да је старија. Ухапшени младићи, узраста између 13 и 19 година, српског, сиријског, турског, бугарског и италијанског поријекла, сумњиче се да су у периоду од фебруара до јуна 2023. године приморавали дјевојчицу (12) на односе, снимали је и злостављали физички и психички. Ријеч је о дјечацима који су одраније познати полицији по различитим кривичним дјелима, а њемачки Билд наводи да се на једном од застрашујућих снимака види како њих осморица истовремено малтретирају дјевојчицу.

Већина осумњичених изјаснила се да нису криви јер је, према њиховим тврдњама, однос био заснован на добровољној бази. На снимцима, са друге стране, може се јасно видјети и чути како жртва очајнички моли нападаче да је оставе на миру. Адвокат оштећене казао је да су бесмислене тврдње осумњичених јер је очигледно да је ријеч о веома младој дјевојчици. Први напад на дјевојчицу догодио се у гаражи на источној страни Главне станице у Бечу. Незапослени Сиријац који је напао девојчицу тада једини је признао своје недјело.

Размјена података

- У парку смо размијенили податке преко апликације Снепчет, а онда сам јој тражио да ми пошаље фотографије на којима је гола, на шта је пристала. Када смо се нашли у гаражи, тражио сам јој да ме орално задовољи, али пошто није хтјела, ја сам је приморао - казао је Сиријац (15). Други дјечак, петнаестогодишњи Бугарин, казао је да се са дјевојчицом састао на степеништу на Антонасплацу, а онда је одвео у стан свог пријатеља, гдје су њих тројица насрнули на несретну дјевојчицу.

Приликом овог сусрета направљен је један од ужасавајућих снимака на којем се чује како их дјевојчица моли да престану. Ипак, овај осумњичени је и поред постојања овог снимка тврдио да је жртва добровољно пристала на односе. На исти начин су се у већој мјери бранили и други дјечаци, неки су тврдили да их је слагала рекавши да има 16 година, други да је никада нису видјели, неки су признали да су се састали са њом, али су негирали односе. Дјевојчица је иначе идентификовала још тројицу дјечака до којих полиција још није дошла и очекује се да и они буду приведени на разговор.

Подсјетимо, нико од осумњичених се тренутно не налази у притвору јер, како је објаснио адвокат породице, пракса је таква зато што су махом малољетни. Међу њима су и двојица дјечака млађих од 14 година, те они неће сносити никакву одговорност.

Мајка несретне дјевојчице, у разговору за тамошње медије, испричала је да породица живи у страху. „Ово је ноћна мора за моју кћерку и све нас. Плашимо се да ће јој направити засједу, да ће је напасти поново или чак убити“, рекла је уплашена мајка у разговору за Билд.

Дјевојчици није дозвољено да без пратње изађе напоље. Због скоро свакодневног злостављања од стране младића, пати од посттрауматског стресног поремећаја. Њена мајка дуже вријеме није могла ни да наслути кроз шта њена кћерка пролази.

- То се дешавало између 9 и 17 сати, када сам мислила да је у школи или у биоскопу са пријатељима - испричала је мајка.

Одсутна са наставе

Нико од наставника није ни јавио мајци да је њена кћерка одсутна са наставе. Била је само изненађена што је њена кћерка постала повученија, више ништа није говорила и радије је лежала сама на кревету у својој соби.

- Ноћу сам је чула како се шуња по стану и плаче. Њен успјех у школи је опао. Психолог је то приписао пубертету - додала је она.„Шта јој се догодило сазнала сам тек од једног познаника у октобру. Он ми је рекао да му се један од починилаца хвалио да је моја кћерка била доступна било коме преко његове агенције - испричала је мајка.

Дјевојчица је на крају у разговору за Билд описала своју највећу жељу.

- Да будем што даље од Беча. Негдје на мору, на сунцу, на усамљеној плажи. Тамо бих изградила замкове од пијеска, са торњевима и дебелим зидовима око њих - рекла је дјевојчица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)