Georgij Gaglojev

MMA borac koji je molio Kadirova za pomoć pronađen mrtav u vozu

  • Извор: Агенције
  • 16.01.2023. 13:35

Mladi ruski MMA borac Georgij Gaglojev (25) pronađen je mrtav u vozu koji je putovao iz Moskve, a prve informacije prenose da bi smrt mogla biti "nasilna".

Ruski MMA borac postao je popularan u cijeloj Rusiji prošle godine zbog svoje javne molbe čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu.

Gaglojev (25) pronađen je mrtav u vozu koji je putovao iz Moskve u Vladikavaz.

Njegovo tijelo otkriveno je tokom zaustavljanja voza u Rostovu na Donu, prenose stranice koje se bave vijestima iz borilačkih sportova.

Izvor iz voza, koji je želio ostati anoniman zbog sigurnosti, za rusku državnu novinu Tass poručio je da bi smrt mogla biti "nasilna".

Gaglojev je bio prvak u borbi "prsa u prsa" te hrvanju slobodnim stilom. Nakon toga se počeo baviti MMA i u profesionalnoj karijeri imao je omjer 1:3. Njegova posljednja borba održana je na događaju "The Old Guard FC" u Rusiji u martu 2021. godine.

Ali, Gaglojev je cijeloj Rusiji bio mnogo poznatiji po javnoj molbi čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu prošle godine.

Gaglojev se putem YouTubea javio Kadirovu kako bi mu pomogao da pronađe nestalu tetku Rimmu. Njegova tetka nestala je na području Sjevernog Kavkaza - dijelu gdje je muslimansko stanovništvo dominantno.

Njegova tetka Rimma bavila se proricanjem sudbine, što je strogo zabranjeno u islamu, zbog čega je ovaj borac vjerovao da je ona oteta.

"Moja tetka se bavila proricanjem sudbine. Znam da je to zabranjeno u muslimanskoj vjeri, ali je ona to činila u Osetiji. Ako je to u suprotnosti sa zakonom, neka bude kažnjena prema zakonima Ruske Federacije", govorio je Gaglojev na svom YouTube kanalu i tako postao viralan u cijeloj Rusiji.

Od Kadirova je molio da pomogne u pronalasku svoje tetke, ali ona nikada nije pronađena. Posljednji put viđena je u Sjevernom Kavkazu.


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)