Nose pribor u korpama

Mobilni kozmetičari usluge pružaju na tržnicama: "Praktično i jeftino"

  • Извор: Анадолија
  • 23.10.2022. 14:42

Manikir i pedikir među najpopularnijim su kozmetičkim tretmanima u svijetu, a oni koji se tim bave, usluge nude uglavnom u salonima.

Međutim, situacija u Kamerunu je nešto drugačija, pa postoje i oni koji sav potrebni pribor za pružanje ovih usluga nose sa sobom, a usluge pružaju i na ulici.

Ovi kozmetičari, opremu nose u korpama, a klijentima nude mogućnost da na prometnim tržnicama, ulicama i tome slično dobiju usluge manikira i pedikira, odnosno uopšteno njege ruku i nogu.

Mobilni kozmetičari na prometnim mjestima stavljaju tabure, a za manje od pet minuta klijentima pružaju željenu uslugu njege ruku, lakiranja noktiju i oblikovanja obrva.

Maniker Linše Maela u izjavi za Anadolija kazala je kako se klijenti na ovaj način veoma brzo mogu vratiti svojim poslovima. Ona nudi usluge njege ruku, lakiranja noktiju i oblikovanja obrva.

“Klijente nalazim obilazeći tržnice. To su uglavnom žene koje ne žele ići u salone ljepote“, kazala je Maela.

Aisatou Bi preferira ovaj način usluge jer nema vremena ići u salone ljepote. Dodaje kako nema nikakvih problema što se tiče higijene jer kozmetičari preduzimaju sve potrebne mjere u tom pogledu.

”Ovo je vrlo praktično i jeftino“, ističe Bi.

Sani Basirou tri godine nudi usluge njege ruku i nogu. Klijente nalazi na ruti kojom se kreće, a ponekad odlazi i do klijenata koji pozivaju telefonom. Dnevno zaradi između 7.000 franaka (10,6 evra) i 12.000 franaka (18 evra).

”Na ovaj način prehranjujem porodicu“, pojašnjava Basirou.

Dodaje kako nude kvalitetnu uslugu po pristupačnim cijenama te da posla ima. Dnevno usluge nudi za 15 do 20 osoba, a interesovanje je veliko.

Тагови: