Premijer Indije

Modi na samitu G20 koristio pločicu na kojoj piše "Barat" umjesto "Indija"

  • Извор: СРНА
  • 09.09.2023. 14:03

Indijski premijer Narendra Modi obratio se na prvoj sjednici samita G20 u Nju Delhiju koristeći pločicu sa imenom zemlje na kojoj piše "Barat" umjesto "Indija".

Barat je zvanični hinduistički naziv zemlje.

Ranije ove sedmice, indijski predsjednik Drupadi Murmu poslala je pozivnice za večeru G20 na kojoj se predstavila i kao lider Barata.

Indijski mediji su tada objavili, pozivajući se na izvore, da indijska Vlada razmatra mogućnost da promijeni ime zemlje u Barat i da to pitanje iznese pred parlament na posebnoj sjednici od 18. do 22. septembra.

Erdogan liderima G20: Ispunite zahteve Rusije

Erdogan liderima G20: Ispunite zahteve Rusije

Odluka Murmuove da koristi ime zemlje na hindiju i mogućnost preimenovanja odbacile su opozicione stranke, od kojih su se mnoge pridružile novoformiranom bloku I.N.D.I.A. za izbore 2024. godine.

Modi je ove sedmice održao sastanak kabineta na kojem je razgovarano o pripremama za samit G20 i naložio je svojim ministrima da se uzdrže od debate o mogućem preimenovanju Indije u Barat, rekli su upućeni izvori indijskom listu "Hindustan tajms".  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?