"Bregzit"

Moravjecki pozvao Poljake da se vrate iz Velike Britanije 

  • 20.12.2018. 21:35

Poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je Poljake koji žive u Velikoj Britaniji da se vrate u Poljsku, uprkos izjavi britanskog premijera Tereze Mej da su oni dobrodošli.

Mejova je na konferenciji za novinare u Londonu nakon sastanka sa Moravjeckim izjavila da je Velika Britanija posvećena zaštiti prava građana EU koji žive u Britaniji ukoliko se desi "Bregzit" bez sporazuma sa Unijom. 

"Moja poruka Poljacima je jasna. Možete da ostanete i mi želimo da ostanete", naglasila je Mejova, a zatim poruku ponovila na poljskom jeziku. 

Britanski premijer dodala je da je Moravjeckom rekla da će Britanija nastaviti da sarađuje sa Poljskom i drugim zemljama članicama EU kao bi zaštitila narod, zajedničke vrijednosti i interese, javila je britanska agencija "Pres asosiejšn". 

Moravjecki je zahvalio Mejovoj i istakao da ga raduje što je Mejova pomenula da se Poljaci koji žive u Britaniji mogu osjećati bezbjedno i da mogu biti sigurni da će se poštovati njihova prava. 

"Srećan sam zbog činjenice da su pronašli novi dom. Međutim, naša ekonomija cvjeta i želim da naše državljane ohrabrim da razmisle o povratku u Poljsku, iako poštujemo svačiji lični izbor", naglasio je Moravjecki. 

Komentarišući proces "Bregzita", premijer Poljske izrazio je uvjerenje da je trenutni sporazum sa EU najbolji koji je Velika Britanija mogla da postigne. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!