Kerčki moreuz

Moskva produžila pritvor ukrajinskim mornarima 

  • 17.07.2019. 18:28

Okružni sud Lefortovski u Moskvi produžio je pritvor 24 ukrajinskih mornara koji su privedeni u novembru zbog protivzakonitog ulaska u teritorijalne vode Rusije u Kerčkom moreuzu, javio je dopisnik agencije TASS iz sudnice.

U presudi se navodi da će svi mornari ostati u pritvoru još tri mjeseca. Istraga o incidentu je završena, a osumnjičeni i njihovi advokati počeli su da pregledaju dokumente povezane sa slučajem. 

Tužilac i detektiv za važnije slučajeve predali su prije saslušanja zahtjev da se saslušanje u vezi sa zahtjevom Federalne službe bezbjednosti o produžetku pritvora održi iza zatvorenih vrata, jer bi saslušanje otvoreno za javnost moglo dovesti do otkrivanja državnih tajni i ugrozila bi se tajnost istrage. 

Dopisnik ruske agencije javio je ranije danas da je sud u Moskvi prihvatio zahtjev tužilaštva o produžavanju pritvora šestorici od 24 ukrajinska mornara i da je njima pritvor produžen do 24. oktobra.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм