Русија

Москва уклања талибане са листе терористичких организација?

  • 02.04.2024. 14:21

Руске власти разговарају са лидерима авганистанских талибана о веома битним питањима и у току су радови на њиховом уклањању са листе терористичких организација у Русији, саопштено је из руског Кремља.

"То је наша сусједна држава и са њима комуницирамо на више начина. Потребно је ријешити спорна питања и за то је потребан диалог, тако да се са њима водимо разговоре као и са сваким другим, јер они представљају власт у Авганистану", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков није објавио детаље о "спорним питањима", али је Русија 22. марта била на мети најсмртоноснијег напада у протеклих 20 година, када су нападачи упали у концертну халу изван Москве, гдје су убили најмање 144 људи.

Одговорност за напад преузела је "Исламска држава", али је су руске власти саопштиле да воде истрагу и о могућој повезаности са Украјином, подсјећа Ројтерс.

Талибани су се на власт у Авганистану вратили 2021. године након повлачења страних снага предвођених САД.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм