Због нуклеарног оружја

Москва упозорила Вашингтон

  • Извор: Спутник Србија
  • 30.01.2024. 14:27

Русија упозорава Сједињене Америчке Државе да не враћају тактичко нуклеарно оружје у Британију, изјавио је замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

- Што се тиче теме хипотетичког враћања америчког тактичког нуклеарног оружја на територију Велике Британије, желио бих да на најодређенији и најстрожи начин упозорим на овај дестабилизујући корак - поручио је дипломата.

Он је истакао да безбједност ни Енглеске ни САД неће бити јача због тога.

- Овде нема никаквог застрашујућег ефекта по нас. Ово означава повећање укупног нивоа ескалације и пријетње у Европи. Претпостављамо да упркос прилично тужном искуству са становишта осигурања европске безбједности, усијане главе у Лондону и Вашингтону нису извукле никакве поуке из овога, те је овај сценарио апсолутно могућ - оцијенио је он.

Према његовим ријечима, Москва не рачуна да ће добити никакве отворене, директне сигнале ни из Вашингтона ни из Лондона на ову тему.

- Имамо друге могућности за праћење онога што се дешава и извођење сопствених закључака. Упозоравамо НАТО на челу са САД на даљу ескалације, која постаје све опаснија - закључио је Рјабков.

Претходно је британски "Телеграф", позивајући се на документа Пентагона, објавио да Сједињене Државе планирају да први пут у посљедњих 15 година распореде нуклеарно оружје у Великој Британији због "нарастајуће опасности од Русије".

Подсјетимо, у децембру прошле године некадашњи сарадник ЦИА Реј Мекговерн је изјавио да је једини начин да америчке власти заташкају пораз у Украјини и побједе на изборима јесте да употребе "малу" нуклеарну бомбу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.