Čak 12 doživotnih robija

Muškarac osuđen na više od tri hiljade godina poručuje da bi mogao ponovo da ubije

  • 25.01.2019. 16:14

Muškarac koji je osuđen na 12 doživotnih robija i na kaznu zatvora od preko 3.000 godina, zbog ubistva 12 osoba u bioskopu u Denveru u julu 2012. godine, upozorio je zatvorske vlasti da bi mogao ponovo da ubije, prenosi Independnet.

Džejms Holms je ušetao u bioskopsku salu tokom emitovanja filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza" u Aurori u predgrađu Denvera, a potom je otvorio vatru na ljude koji su se tu zatekli.

Tokom brutalnog napada, on je slušao tehno muziku, pa je na taj način prigušio krike svojih žrtava. U ovom napadu povrijeđeno je najmanje 70 ljudi.

Porota je na suđenju odbacila tvrdnju da boluje od neke mentalne bolesti. Izbegao je smrtnu kaznu, ali zato je osuđen na 12 doživotnih robija, plus još 3.318 godina zatvora.

Američki tužioci su sada objavili video na kojem se vidi kako Džejms govori o masakru koji je napravio. Razgovarao je sa Vilijamom Reidom, sudskim specijalistom koji je na suđenju ocjenjivao njegov zdrav razum.

Upitan da odgovori da li predstavlja opasnost, on je rekao da ako je već jednom ubio, da sigurno postoji vjerovatnoća da to i ponovi.

Na pitanje da li zatvorske vlasti treba da budu zabrinute kada je on u pitanju, Holms je odgovorio da bi trebalo.

Istakao je da nije imao nikakav plan kada je krenuo da počini ubistva. Nije znao da li će poslije masakra poginuti, ili se odvesti na neko drugo mjesto.

Dodao je da mu je bilo neprijatno kada su mu policajci stavili lisice prilikom hapšenja, ali da nema drugih emicija koje se odnose na taj slučaj.

Većina ovih snimaka je prikazana na Holmsovom suđenju 2014. godine.

Тагови: