Није имао среће

Мушкарац тужио лутрију након што су му саопштили да је његов добитак био грешка

  • Извор: Кликс
  • 19.02.2024. 07:27

Човјек који је мислио да је освојио "Powerball jackpot" од 340 милиона долара тужио је лутрију након што су администратори игре рекли да њихова веб страница грешком приказује само његове бројеве као добитну комбинацију.

Становник Вашингтона ДЦ Џон Чикс купио је срећку "Powerball" лутрије која је била у средишту спора 6. јануара 2023. Иако он није видио извлачење сљедећи дан, видио је своје бројеве објављене на веб страници лутрије ДЦ два дана касније.

Цифре на његовом листићу биле су комбинација породичних рођендана и других бројева од личног значаја. Говорећи за НБЦ Вашингтон, рекао је: “Мало сам се узбудио, али нисам викао, нисам вриштао. Само сам пристојно назвао пријатеља. Сликао сам како ми је препоручио и то је то. Ишао сам спавати."

Али онда су се ствари за Чикса окренуле на горе када је отишао у уред за лутрију и игре на срећу (ОЛГ) како би откупио свој листић. Судски документи наводе да су администратори одбили захтјев за џекпот, рекавши у писму упућеном њему: "Захтјев подносиоца петиције за награду одбијен је ... јер се листић није потврдио као добитни од стране ОЛГ-овог системаигара како захтијевају прописи ОЛГ-а."

Чикс је такође рекао да је примио чудан захтјев од службеника за потраживања који му је наводно рекао: “Хеј, ова карта не вриједи. Само је баци у канту за смеће.”

“Строго сам га погледао. Рекао сам, 'У канти за смеће?' ‘О да, само га баци. Нећете бити плаћени. Тамо је канта за смеће", описао је догађај.

Чикс није одбацио своју карту. Умјесто тога, ставио ју је у сеф, обратио се адвокату и тужио "Powerball"

У судској изјави, водитељка пројекта Таоти Британи Баилеи рекла је да је 6. јануара 2023. тим компаније за осигурање квалитете проводио тестирање задатка који укључује промјену временских зона за веб страницу "Powerball" с координисаног универзалног времена на источно стандардно вријеме.

У 12:09 сати тога дана, Таотијев тим за осигурање квалитете случајно је објавио тестне "Powerball" бројеве на веб страници игре уживо, а не у развојном окружењу које је опонашало страницу, али није било видљиво јавности, према Баилеију.

Баилеи је додала да тестни бројеви нису бројеви извучени за извлачење "Powerball" 7. јануара 2023. Они такође нису могли бити извучени бројеви јер су нетачни бројеви објављени 6. јануара, дан прије извлачења.

Дана 8. јануара, нетачни бројеви лутрије наведени су поред стварних добитних бројева на веб страници "DC Lottery". Након што је 9. јануара уочио погрешку, развојни тим Таотија забиљежио је бројеве, рекла је она.

Упркос Таотијевим тврдњама, Чиксов адвокат Ричард Еванс рекао је за НБЦ Вашингтон: “Рекли су да је један од њихових извођача погријешио. … Још нисам видио доказе који то потврђују.”

Еванс је тврдио да постоји преседан за такву ситуацију. Прошлог новембра лутрија "Iowe" објавила је погрешне бројеве "Powerball", наводећи као разлог "погрешку у извјештавању људи". Међутим, лутрија "Iowe" рекла је да привремени добитници, људи који су имали спорне бројеве, могу задржати своје награде, које се крећу од 4 до 200 долара.

"Извођач је признао погрешку и исплатили су добитак", рекао је Еванс.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: