Turkmenistan

Muž upao u salon ljepote i pretukao ženu (VIDEO)

  • Извор: Курир
  • 15.08.2022. 17:32

Video, koji navodno potiče iz improvizovanog salona u okrugu Kjoši u blizini glavnog grada Ašhabada u Turkmenistanu veoma je uznemirio svetsku javnost, a na njemu se vidi kako muškarac, u jednom kozmetičkom salonu tuče svoju suprugu.

Kako prenosi "Daily mail" razlog za ovakvo zlostavljanje žene leži u novim zakonima te zemlje, prema kojima se novčano kažnjavaju muškarci, čije žene odlaze na određene tretmane, a visina kazne može biti i do nekoliko mjesečnih plate. Navodno je u Turkmekistanu posjeta kozmetičkom salonu postala ravna zločinu, a kozmetičari svoj posao rade ilegalno i na skrivenim lokacijama, te se suočavaju sa potencijalnom kaznom zatvora. Uobičajeni tretmani poput šišanja, farbanja, manikira, vještačkih trepavica postali su tabu, a na žene se trenutno vrši pritisak i da nose tradicionalnu turmekistansku haljinu, a uvedena je i zabrana napunjenih grudnjaka.

Britanski mediji prenose da je od aprila policija privela na desetine žena na ulici samo jer su imale vještačke nokte, trepavice ili slične kozmetičke dodatke. Policija takođe ima ovlašćenje da hapsi žene za koje vjeruju da su imali filere ili druge estetske korekcije. Vlasti su navodno u više navrata izvršile racije u salonima, prilikom čega su neke žene privedene jer su izgledale "previše promiskuitetno".

Novčane kazne za žene koje posećuju salone mogu da budu predate njihovim muževima i očevima, a u iznosu od nekoliko mjesečnih plata.

Agresivni muž sa snimka upao je u salon bijesan i razularen, vičući na prestravljenju ženu: "Znaš li koliko te tražimo? Ne možeš da ideš okolo..." On ju je prvo gurnuo i otišao, ali ubrzo se vratio i žestoko je napao, uz udarce po cijelom tijelu i šutiranje. Ostale žene u salonu, radnice i mušterije, bile su isuviše uplašene da bi pritekle u pomoć jadnoj ženi.



Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.