Njen dečko ponovo u policiji

Na Anastasijinom telefonu nađene misteriozne poruke, motri se na još jednu osobu

  • 19.06.2023. 12:51

Grčka policija nastavlja da istražuje ubistvo mlade Poljakinje na ostrvu Kos, a u centru pažnje su misteriozne poruke nađene u njenom telefonu.

Tijelo Anastasije Rubinske pronađeno je tokom vikenda u predjelu Alikesa na grčkom ostrvu Kos. Policijski istražitelji koji ispituju slučaj pozvali su njenog dečka Majkla da ponovo da izjavu. On je prvi prijavio njen nestanak vlastima nakon što se prošlog ponedjeljka nije vratila u sobu, niti se sutradan pojavila na poslu.

Kako prenosi Protothema, policija ga je opet pozvala na kako bi dobili pojašnjenja o misterioznom porukama na Anastasijinom mobilnom telefonu. Telefon je pronađen u napuštenoj kući i nalazi se na ispitivanju.

Još jedan misteriozan nestanak u Grčkoj: Policija i detektivi traže Anastasiju

Još jedan misteriozan nestanak u Grčkoj: Policija i detektivi traže Anastasiju

Telefon nesrećne djevojke je u subotu u podne pronašao radnik jedne kompanije za obezbjeđenje u napuštenoj kući u Marmariju. Kako je ustanovljeno, iz telefona je izvađena SIM kartica, dok se napuštena kuća nalazi na dalekoj udaljenosti, kako od posljednjeg traga koji su antene dale u Tigakiju, tako i od puta na kojem je osumnjičeni 32-godišnji Bangladešanin rekao da je ostavio djevojku.

Telefon je pronađen samo 500 metara od kuće osumnjičenog stranca i 1,5 kilometar od mjesta gdje je pronađeno tijelo 27-godišnje žene, a nadležni su vjerovali da ga je tu neko bacio.

Dok se čekaju nalazi obdukcije, koja je zakazana za danas, istražitelji sve više vjeruju da je najmanje dvoje ljudi odnijelo Anastasiju do područja gdje je njeno tijelo pronađeno.

Slučaj Radovana Juračića: Dva detalja govore da će se teško saznati šta je uzrokovalo nestanak Srbina

Slučaj Radovana Juračića: Dva detalja govore da će se teško saznati šta je uzrokovalo nestanak Srbina

Grčki medij podsjeća da su oni koji su prethodnih šest dana učestvovali u potrazi za 27-godišnjakinjom "pročešljali" prostor gdje je konačno pronađeno njeno tijelo, a da je, međutim, nisu locirali, što je element koji pojačava scenario da je počinilac ili su izvršioci ubistva tu sakrili tijelo dok je u toku bila istraga za pronalaženje Anastasije.

U centru istrage je muškarac (32) iz Bangladeša, koji je posljednji video Anastasiju živu u ponedjeljak uveče.

Policajci koji ga ispituju u vezi sa ovim slučajem, utvrdili su, naime, da je 32-godišnjak počeo da daje kontradiktorne izjave, jer je u početku tvrdio da je imao seks sa Anastasijom, protiv njene volje, a onda je posljednjih sati rekao da se tako nešto nikada nije dogodilo, rekavši da su se sreli samo da bi dobili hašiš.

Uprkos tome što Anastasijin 28-godišnji dečko ima jak alibi, policija koja istražuje ubistvo želi da preispita odnose i kontakte koje su navodno imali nesrećna Poljakinja, njen dečko zemljak i i 32-godišnji Bangladešanin.

Pored glavnog osumnjičenog iz Bangladeša, policajci koji vode slučaj pomno prate i njegovog cimera Pakistanca, prenosi Telegraf.rs.

(Foto: Instagram/anastazja_pati)

Пратите нас и путем Вибера