Novi Zeland

Na demonstracijama protiv korona mjera se pojavila jedna osoba, policija bez problema "razbila" protest

  • Извор: Б92
  • 27.08.2021. 09:26

Policija u novozelandskom gradu Oklend razbila je protest protiv epidemiloških mjera, a na demonstracijama je bila jedna osoba.

Prema pisanju tamošnjih medija, ta osoba čula je za protest na društvenim mrežama.

Naime, na Instagram profilu koji objavljuje poruke o teorijama zavjere pozvao je ljude "koji vide širu sliku" da se priključe protestu.

Prema navodima novozelandskih medija, ta osoba se pojavila na demonstracijama, iako nije imala pojma ko se krije iza tog poziva.

"Što je mnogo, mnogo je. Dokle ćete je pustiti (premijerku Džasindu Ardern) da uništava našu zemlju. Novi Zeland poziva sve koji Novi Zeland smatraju svojim domom, vrijeme je da se uzdignemo i borimo se za budućnost koju želimo. Naš Novi Zeland", navodi se u pozivu na demonstracije objavljenom na društvenim mrežama.

Policijska patrola smještena u Kvin ulici bila je obaviještena da se navodno spremaju demonstracije, te je otišla na lice mjesta i tamo zatekla jednu osobu koja je uhapšena.

Organi reda saopštili su da nastavljaju da prate situaciju pošto je proglašen četvrti nivo zatvaranja usljed novih slučajeva korona virusa.