London

Na funkciji bila svega 45 dana, ali će Trasova do kraja života primati velike pare

  • Извор: Индекс
  • 20.10.2022. 22:44

Nakon samo 45 dana na dužnosti premijerke Liz Tras ispunjava uslova za dobijanje godišnje naknade od 115 hiljada funti do kraja života. 

Prema vladi Ujedinjenog Kraljevstva, svim bivšim premijerima omogućena je godišnja naknada u navedenom iznosu. 

Da biste imali pravo na naknadu, samo morate biti bivši premijer, što znači da Tras ispunjava uslove, uprkos tome što je premijerka s najkraćim stažom u istoriji države, prenosi "Index.hr".

Podsjetimo, Liz Tras podnijela je ostavku na mjesto britanske premijerke 45 dana nakon što je postala premijerka, odnosno 44 dana otkako se susrela s pokojnom kraljicom Elizabetom u Balmoralu kako bi od nje zatražila da sastavi vladu.

Tras je imala uvjerljivo najkraći mandat jer je drugi najkraći mandat imao Džordž Kaning, čija je premijerska dužnost trajala 118 dana prije nego što je iznenada umro 1827. godine. 

Odustala je od većine svog najavljenog političkog programa, a juče je ostala i bez ministarke unutrašnjih poslova, nedjelju dana nakon što je otpustila ministra finansija.

Poslanici Konzervativne stranke juče su se otvoreno svađali u parlamentu usljed neuspješnog glasanja o frankiranju, koje su neki vidjeli kao glasanje o povjerenju njenoj vladi.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм