Атлантик

На јахти заплијењена дрога вриједна 96 милиона, ухапшена посада

  • Извор: Агенције
  • 23.12.2023. 13:24

У оквиру међународне полицијске операције против шверца наркотицима преко Атлантика ухапшена су тројица британских држављана који су јахтом преносили 1,2 тоне кокаина, чија је улична вриједност у Великој Британији процијењена на око 96 милиона фунти.

Припадници британске Националне агенције за криминал сарађивали су са колегама у Француској и Шпанији како би разбили криминалну групу за коју се сумњало да преноси кокаин у Европу, саопштила је та безбједносна агенција.

Како је наведено, фрегата француске морнарице је 18. децембра пресрела шпанску јахту у водама Атлантика, око 1.200 миља источно од Мартиника.

Полицајци су на броду пронашли око 40 врећа кокаина тежине око 1,2 тоне, чија је улична вриједност у Великој Британији процијењена на око 96 милиона фунти.


Полицајац припит разбио службени ауто

Полицајац припит разбио службени ауто

Три члана посаде су ухапшена, укључујући 29-годишњака из Сторновеја у Шкотској који је управљао бродом, и сви су одведени на Мартиник, гдје ће се суочити са кривичним пријавама.

Шпанске власти у Марбељи и Валенсији ухапсиле су потом још пет особа за које се сумња да су умијешане у овај шверц наркотика.

Међу њима су 62-годишњи британски држављанин поријеклом из Линколншира, стално настањен у Шпанији, и његов 24-годишњи син, а њих је полиција ухапсила 19. децембра у једном ресторану у Марбељи.

Сва петорица ухапшених остаће у притвору током трајања истраге.


(Фото:  NATIONAL CRIME AGENCY)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм