ATV

FSB saopštila

Na Krimu uhapšen diverzant umiješan u sabotažu gasovoda

  • Извор: Агенције
  • 09.08.2023. 09:40

Federalna služba bezbjednosti Ruske Federacije privela je na Krimu diverzanta koji je digao u vazduh gasovod po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, kod koga su pronađena dva kilograma eksploziva S-4, prenose RIA Novosti.

- FSB je zaustavila kriminalne radnje ruskog državljanina, rođenog 1980. godine, koji je po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, umiješan u izvršenje sabotaže i terorističkog akta na objektu energetske infrastrukture Republike Krim - navodi se u saopštenju službe.

Dodaje se da su u junu 2022. godine, ukrajinske specijalne službe regrutovale privedenog u Pavlogradu, Dnjepropetrovska oblast, koji je tamo prošao izviđačko-diverzantsku obuku, nakon čega je poslat na Krim.

Stanko jede travu, žabe i puževe - Najslađi su crvi iz drveta

Stanko jede travu, žabe i puževe - Najslađi su crvi iz drveta

- U garaži koja pripada okrivljenom, zaplijenjena je plastična eksplozivna naprava S-4 inostrane proizvodnje, težine dva kilograma, dva EDP vojna električna detonatora, dva električna upaljača, kao i punjenje domaće proizvodnje - dodaje FSB.

Ističe se da je uhapšeni priznao da je sarađivao sa ukrajinskim specijalnim službama.

Podsjetimo, vlasti Krima su 23. juna prijavile oštećenje gasovoda u selu Koreiz na južnoj obali, kada je bez gasa ostalo oko 500 pretplatnika.

Dodaje se da je istog dana gasovod popravljen.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: