Од 1. јануара 2024. године

Нагорно-Карабах престаје да постоји!

  • 28.09.2023. 09:06

Република Нагорно-Карабах престаје да постоји 1. јануара 2024. године.

Предсједник непризнате републике Самвел Шахрамањан потписао је указ о распуштању свих државних институција и организација и о престанку постојања Републике Арцах.

Више од половине Јермена напустило Нагорно-Карабах

Више од половине Јермена напустило Нагорно-Карабах

Уредба ступа на снагу одмах по објављивању, а указ је потписан због настале ситуације послије 19. септембра, преноси владина агенција непризнате Републике Арцах, коју координира Главно информативно одјељење предсједника.

Евакуисани становници два села у Нагорно-Карабаху

Евакуисани становници два села у Нагорно-Карабаху


Одлука је донесена због тренутне тешке војно-политичке ситуације у региону и базирала се на приоритетима - обезбјеђењу физичке безбједности и виталних интереса народа Арцаха. Приликом доношења одлуке узет је у обзир и договор постигнут, уз помоћ руских мировних снага, са представницима Републике Азербејџан да се становницима Нагорно-Карабаха, као и војним лицима која су положила оружје, омогући "слободан, добровољан и несметан пролаз" са својом имовином на возилима дуж коридора Лачин.

Алијев понудио Јерменима у Нагорно Карабаху

Алијев понудио Јерменима у Нагорно Карабаху "перспективу сарадње и помирења"

Становницима Нагорно-Карабаха, па и онима који се налазе ван републике, се предлаже да се, након ступања на снагу ове уредбе, упознају са условима реинтеграције које је изнијела Република Азербејџан, и да донесу независну и индивидуалну одлуку о могућности останка или повратка у Нагорно-Карабах, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.