SAD

Najavljen novi paket naoružanja Ukrajine od tri milijarde dolara

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2022. 19:54

Očekuje se da će SAD sutra objaviti novi paket bezbjednosne pomoći Ukrajini vrijedan oko tri milijarde dolara, izjavio je danas neimenovani američki zvaničnik.

Ovo bi bio do sada najveći paket koji je Vašington izdvojio za Ukrajinu u šest mjeseci od kada je Rusija u februaru pokrenula vojnu akciju u toj zemlji.

Novi paket je u pripremi povodom obilježavanja ukrajinskog dana nezavisnosti.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski prethodno je rekao na konferenciji za novinare da je njegovoj zemlji potrebno još naoružanja u ratu sa Rusijom i da Ukrajina neće pristati na prijedlog o "zamrzavanju" sadašnjih linija fronta da bi "umirila" Moskvu.

Zelenski je u obraćanju nakon foruma "Krimska platforma" izjavio da će njegova zemlja ponovo preuzeti kontrolu nad Krimom od Rusije kada to bude željela i da se Kijev pritom neće konsultovati ni sa jednom drugom zemljom.

On je, komentarišući krizu u vezi sa atomskom centralom Zaporožje, rekao da Međunarodna agencija za atomsku energiju, prema ukrajinskim zakonima, više neće moći da dolazi u Ukrajinu ukoliko misija Agencije doputuje u Zaporožje preko Krima.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.