Кина

Најмање 15 људи погинуло у пожару за који се претпоставља да је избио на електричном бициклу

  • Извор: Кликс
  • 25.02.2024. 08:15

На истоку Кине 23. фебруара десио се пожар у којем је погинуло најмање 15 људи. Вјерује се да је пожар избио на електричном бициклу који је био на стамбеној згради.

Наиме, пожар је захватио 34-спратну зграду у граду Нањингу те су том приликом повријеђене 44 особе, објавила је кинеска државна телевизија CCTV. Сви повријеђени су хоспитализовани, с тим да су двије особе тешко повријеђене.

Прелиминарном истрагом је утврђено да је пожар избио на електричном бициклу који је био на балкону стамбене зграде, а истрага се наставља. На фотографијама и видеозаписима објављенима на друштвеним мрежама је видљив тренутак када ватра захвата вањски дио зграде.


Пожар је пријављен у 4:39 сати по локалном времену те је на мјесто догађаја упућено 20 ватрогасних возила. Пожар је угашен у 6 сати. Градоначелник Нањинга Чен Шицанг је на конференцији за новинаре изразио саучешће породицама погинулих те казао да му је "дубоко жао" због онога што се десило. Обећао је да ће случај до краја бити истражен.

Неисправни електрични бицикли доводе се у везу с неколико пожара који су се десили у посљедњих неколико година у Кини. Због тога поједини сматрају да морају бити строжи прописи којима се третирају електрични бицикли као све популарније пријевозно средство.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.