Saudijska Arabija: Nismo mi

Najmanje 70 mrtvih u bombardovanju zatvora u Jemenu

  • Извор: Индекс
  • 22.01.2022. 08:33

Najmanje 70 ljudi ubijeno je u vazdušnom udaru na jedan zatvor, a najmanje troje djece poginulo je u odvojenom bombardovanju u nastavku sukoba u Jemenu, koji su danas dramatično eskalirali.

Huti pobunjenici objavili su video snimak tijela u ruševinama nakon napada na zatvor. Nekoliko zgrada sravnjeno je sa zemljom u gradu Sada, na sjeveru zemlje.

Osam humanitarnih organizacija zajedno su objavile da su "užasnute vijestima o pogibiji preko 70 ljudi, uključujući migrante, žene i djecu" i ocijenile da je to "flagrantni nemar prema ljudskim životima".

Južnije od tog mjesta, u luci Hodeida, djeca su nastradala u vazdušnim udarima koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, a meta je bio telekomunikacioni objekat, saopštila je organizacija "Spasimo djecu", prenio je AFP.

Širom Jemena u prekidu je internetski saobraćaj.

"Djeca su se navodno igrala na obližnjem fudbalskom terenu kada su projektili pali", saopštila je humanitarna organizacija.

Saudijska Arabija: To su neutemeljene informacije

Vojna koalicija koju predvodi Saudijska Arabija saopštila je danas u saopštenju da je gađala zatvor kojim upravljaju pobunjenici u Jemenu, pri čemu je u petak ubijeno najmanje 70 ljudi.

Informacija o napadu na zatvor u Saadi, na sjeveru, "neutemeljena" je, ističe se u saopštenju portparola koalicije, prenosi službena saudijska novinska agencija. Koalicija je juče preuzela odgovornost za napad na Hodeidu, na zapadu.

Koalicija koja od 2015. vojno intervenisala u zemlji zahvaćenoj ratom, kaže da je "krajnje ozbiljno" provjerila informacije prije nego je zaključila da su "neutemeljene", rekao je taj portparol, general Turki Al-Malki koji optužuje hutiste za "dezinformiranje".

(SRNA/Index)

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?