Čarls Bronson

Ozloglašeni britanski zatvorenik ponovo traži uslovnu slobodu: "To je životni san moje mame"

  • Извор: Телеграф
  • 06.03.2023. 20:44

Najozloglašeniji britanski zatvorenik Čarls Bronson zatražio je od nadležnih vlasti da bude pušten na uslovnu slobodu.

Bronson koji je u zatvoru proveo skoro pola vijeka, većinom u samici, tvrdi da je sad bezbjedno da bude pušten na slobodu.

Ministar pravde Dominik Rab protivi se njegovu puštanju na slobodu i tvrdi da je 70-godišnji Bronson prijetnja za javnu bezbjednost.

Bronson koji je u zatvoru izazvao devet incidenata kada je uzeo za taoce zatvorenike ili zatvorske službenike priznao je da je "grozna osoba", prenosi Sky News.

"Jednostavno nisam mogao da prestanem da uzimam taoce. Imao sam fazu. Borio sam se protiv sistema. Bio je to moj način da uzvratim", rekao je on.

On je prošle nedjelje poslao Sky Newsu razglednicu iz zatvorske ćelije na kojoj je napisao: "Trebalo bi da saosjećaju s mojom majkom. Njen životni san je da me vidi slobodnog i srećnog".

Bronson je u zatvoru zbog oružane pljačke 1974. godine. Nekoliko puta je u kratkom periodu bio na slobodi, ali je od tada uglavnom u zatvoru. Prvobitna zatvorska kazna od sedam godina nekoliko puta mu je produžena zbog napada na zatvorsko osoblje i druge zatvorenike.

Bronson je dobio doživotnu kaznu zatvora, i mnogi pokušaji za uslovni otpust su mu odbijeni zbog kasnijih čestih slučajeva nasilja u zatvoru.

Njegova porodica i pristalice tvrde da nije pošteno da ostane u zatvoru jer su neki zatvorenici osuđeni za teža krivična djela su dobili uslovnu kaznu.

"Ja nikog nisam ubio, nikog nisam silovao. Zbog čega sam u zatvoru? Ljudi ne vjeruju u to. Oni misle da sam serijski ubica", ispričao je Džonson za Sky News prošle godine.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.