Baltimor

Nakon sudara pokosila radnike na auto-putu, 6 mrtvih

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2023. 22:49

Šest radnika na auto-putu je poginulo kada je vozač izgubio kontrolu nad svojim automobilom i uletio u građevinsku zonu u Baltimoru, saopštila je policija.

Stravična nesreća dogodila se kada su se dva automobila sudarila duž “Interstate 695” u okrugu Baltimor u srijedu oko 12.40 časova, saopštila je državna policija Merilenda.

Jedna od vozačica, 54-godišnja Liza Adrijen Lea, vozila je akuru kada je pokušala da pređe iz srednje trake i udarila u prednji ugao na strani suvozača Volksvagena, saopštila je državna policija .

Udar je doveo do toga da je izgubila kontrolu i skrenula u otvor u zidovima koji je blokirao građevinsku zonu, saopštila je policija.

Građevinski radnici su aktivno radili uz lijevu ivicu auto-puta kada je došlo do nesreće, navodi policija.

Policija je u četvrtak identifikovala žrtve kao Rolanda Ruiza, Karlosa Orlanda Villatora Escobara, Hose Armanda Eskobara, Mahlona Simonsa Trećeg, Mahlona Simons Drugog i Sibila Lija Dimađa.

Lea je ostala u bolnici u četvrtak popodne, saopštila je policija.

Bila je jedini putnik u akuri.

Vozač volksvagena, 20-godišnji Melači Braun, nije povrijeđen u udesu. On je zaustavio svoje vozilo nakon što se onesposobilo sjeverno od mjesta nesreće, navodi policija.

Nesreća je privremeno zaustavila saobraćaj u oba smjera duž zapadne strane prometnog auto-puta, koji okružuje grad Baltimor.

“Kada istraga bude završena, tim za nesreće će svoje nalaze dostaviti kancelariji državnog tužioca okruga Baltimor na razmatranje kako bi se utvrdilo da li će biti podignute optužbe“, navodi se u saopštenju policije države Merilend.

Тагови: