Liverpul

Naoružan upao u kuću pa ubio djevojčicu (9) i njenu majku

  • Извор: Индекс
  • 23.08.2022. 19:25

Devetogodišnja djevojčica Olivia Prat-Korbel ubijena je u Liverpulu nakon što je naoružani muškarac upao u kuću njene porodice dok je jurio drugog muškarca koji nije tamo živio.

Policija Mersisajda saopštila je da je djevojčica upucana dok se spremala na spavanje. Iz policije kažu da je porodica neutješna zbog tragedije. 

Policija je rekla da je Olivijina majka Šeril Korbel otvorila ulazna vrata u aveniji Kingshit da vidi što se događa nakon što je čula pucnjeve na ulici. Tada je 35-godišnji muškarac na silu ušao u kuću, a za njim je krenuo i napadač.

Napadač je ispalio niz hitaca te se uopšte nije obazirao na Oliviju i njenu porodicu koji nisu imali veze s napadačem ili čovjekom koji je nasilno ušao u njihovu kuću, saopštila je policija.

Djevojčica umrla u bolnici

Osim Olivije, upucana je i njena majka koja je završila s metkom u zglobu. Čovjek koji im je ušao u kuću upucan je par puta u gornji dio tijela.

Prijatelj 35-godišnjaka ga je potom pokupio i odvezao u bolnicu, a Oliviju je ostavio. Ubrzo je stigla policija pa je djevojčicu odvezla u dječju bolnicu "Alder Hey", gdje je umrla.

Olivijina majka i ranjeni 35-godišnjak nalaze se u bolnici zbog zadobijenih povreda.

O ubistvu se oglasio i britanski premijer Boris Džonson koji je na Twitteru napisao da je pucnjava u Liverpulu bila užasna i da će policija Mersisajda dobiti sve što je potrebno da se uhvati Olivijin ubica i da se osigura pravda, prenosi "Index.hr".

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.