Nigerija

Naoružani muškarci upali u školski internat i oteli više od 300 učenica

  • 26.02.2021. 14:38

Portparol nigerijske savezne države Zamfara rekao je prethodno da su na sjeverozapadu Nigerije oteti učenici nakon što su naoružani razbojnici upali tokom noći u školski internat, što je druga takva otmica za nešto više od nedelju dana, prenosi Rojters.

Agencija navodi da portparol guvernera te države nije mogao da saopšti podatke koliko je djece nestalo i druge detalje, već je samo nakon provjere s policijskim zvaničnicima potvrdio izvještaje o napadu koji su objavljeni ranije na društvenim mrežama.

BBC je prenio da se strahuje da su stotine učenica kidnapovane u napadu na internat u Zamfari, nakon što im je jedan od učitelja rekao da je najmanje 300 učenika nestalo nakon upada naoružanih ljudi u petak ujutro.

Nigerija se bori sa islamističkim pobunjenicima grupe Boko Haram koji terorišu oblasti na sjeveroistoku zemlje, kao i sa nasiljem drugih naoružanih grupa u lokalnim zajednicama koje vrše pljačke i otmice, a predsjednik Muhamadu Buhari smijenio je vojni vrh u januaru zbog pogoršanja bezbjednosne situacije u zemlji.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.