Истанбул

Напад на митингу Ердоганове партије

  • Извор: Агенције
  • 10.02.2024. 20:14

Министар унутрашњих послова Турске Али Јерликаyа објавио је да је дошло до оружаног напада у Истанбулу током предизборног скупа за градоначелника владајуће турске АК Партије.

Инцидент се десио у југозападној градској четврти Кучукчекмече. Једна жена је повријеђена у нападу и превезена је у болницу, саопштила је телевизија ТРТ.

Жртва, која има 22 године, тренутно је у критичном стању.

Полиција је оградила подручје, а покренута је истрага како би се пронашли нападачи.

Жртва, која има 22 године, тренутно је у критичном стању.

Полиција је оградила подручје, а покренута је истрага како би се пронашли нападачи.


Мађарска предсједница Каталин Новак поднијела оставку

Мађарска предсједница Каталин Новак поднијела оставку

Нападачи су пуцали из пушака и и пиштоља. Детаљи о њиховом идентитету или мотиву још увијек нису познати. 

Поводом тога се огласио и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

"Осуђујем оружани напад који је извршен током предизборне кампање кандидата за градоначелника Кучукчекмечеа Азиза Јениаја из АК Партије и Народног савеза, а нашој тешко повријеђеној грађанки желим брз опоравак", рекао је Ердоган.

"Одмах је покренута опсежна истрага о нападу. Никада нећемо допустити да напори оних који не могу толерисати здрав и демократски напредак изборног процеса затрују тај процес. Сваки напад усмјерен на нашу демократију, заједништво и солидарност неће постићи своју сврху", написао је турски предсједник на платформи Икс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм