Италија

Наручио убиство човјека који му је силовао кћерку (15)

  • Извор: Телеграф
  • 03.06.2024. 08:17

Тужилаштво у Италији покренуло је поступак против Луција Јориле (64) и терете га да је наручио убиство Ђузепеа Матараца (45), који је силовао његову кћерку (15), а која је потом извршила самоубиство.

Дјевојчица се убила у јануару 2008. године, неких шест мјесеци након што ју је Ђузепе силовао. Он је накнадно осуђен на 11 година због тог и силовања још једне малољетне дјевојчице. Међутим, послије нешто више од 9 година пуштен је из затвора, а њега су испред куће ликвидирали Ђузепе Масаро (59) и Генеросо Наста (34), којима је, како се сумња Луцио платио око 20.000 евра да почине убиство.

Ђузепе Матарацо ликвидиран је испред своје куће у јулу 2018. године, мјесец дана након што је изашао из затвора у којем је провео девет од досуђених 11 година. Ђузепеу су пришли Масаро и Наста, претварајући се да хоће да га питају за правац, и тада су испалили у њега више хитаца.

Масаро и Наста су 2021. године осуђени на доживотну казну затвора, а тужилаштво је сада покренуло поступак против Луција, којег терете да је наручио ликвидацију Матараца.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера