Nastavljene borbe u Nagorno-Karabahu

  • 05.10.2020. 10:04

Žestoke borbe za oblast Nagorno-Karabah nastavljene su i jutros, a dvije strane se međusobno optužuju za granatiranje pograničnih gradova i civilnih ciljeva.

Predstavnik jermenskog ministarstva odbrane Artsrun Hovhanisija saopšio je da je azerbejdžanska artiljerija gađala civilne ciljeve u gradu Stepankertu, prestonici Nagorno-Karabaha.

Iz kabineta državnog tužioca Azerbejdžana izdato je saopštenje u kojem je navedeno da je jermenska artiljerija bombardovala azerbejdžanski grad Bejlagan, dok je Ministarstvo odbrane saopštilo da je jermenska artiljerija raketirala dva pogranična grada - Terter i Goradiz.

Raketiran je je i Gendže, drugi grad po veličini u Azerbejdžanu. Vlasti su saopštile da je ubijen jedan civil, što je Јermenija negirala. 

Savjetnik predsjednika Azerbejdžana je rekao da su grad pogodile najmanje četiri rakete, dok snage nepriznatog Nagorno-Karabaha tvrde da je uništen vojni aerodrom i savjetuju azerbejdžanske civile da napuste velike gradove u kojima su smješteni vojni objekti.

Azerbejdžan je optužio Јermeniju i da je rakete ispalila sa svoje teritorije, čime je ratna zona proširena, što je Јerevan takođe negirao.

- Azerbejdžan će uništiti vojne ciljeve, kako u Јermeniji, tako i na okupiranim teritorijama sa kojih se granatiraju naša naseljena područja - rekao je savjetnik predsjednika Azerbejdžana Hikmet Hadžijev novinarima.

Hadžijev tvrdi da je lider Nagorno-Karabaha Arajik Harutijunijan teško ranjen, dok je portparol predsjednika Nagorno-Karabaha Arajika Harutijunijana, demantovao tu vijest.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov pozvao je na trenutno uspostavljanje primirja u Nagorno-Karabahu, ali je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev poručio je da će se složiti sa prekidom vatre samo ukoliko Јermenija obeća da će povući svoje trupe iz sporne oblasti.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина