Промјена

НБА лига забранила одмор: Шта нас чека?

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2023. 23:00

НБА лига је изнијела нове промјене у правилима за наредну сезону.

Како смо већ писали челници НБА лиге послали су свим тимовима допис о промјени правилника за одмарање главних звијезда.

Како су пренијели амерички медији, ово правило је и званично изгласано у сриједу и ступиће на снагу: Ниједан тим не смије да одмара више од једне звијезде по утакмици.

НБА звездом ће се сматрати свако ко је у претходне три сезоне био или у некој од идеалне петорке/идеалне дефанзивне петорке или неко ко је био члан Ол Стар тима.

Екипе са више од једне звијезде у тиму су: Бостон Селтикси, Филаделфија Севентисиксерси, Голден Стејт Вориорси, Лос Анђелес Клиперси, Лос Анђелес Лејкерси , Финикс Санси, Сакраменто Кингси, Мемфис Гризлиси, Чикаго Булси, Кливленд Кавалирси, Милвоки Бакси, Атланта Хокси, Мајами Хит, Минесота Тимбервулвс и Далас Маверикс.

Лига ће потенцијално давати и казне преко милион долара ако тимови и играчи не поштују правилник. Прва казна ће бити између 100.000 долара, друга 250.000 долара и трећа најмање милион, а касније ће бити далеко строжије уколико се настави са анархијом.

Дакле, тимови морају да обезбиједе звезде за сваку утакмицу и да највише један такав играч може да одмори, осим у случају повреда. Утакмице на националној телевизији мораће да се играју у пуном саставу као и утакмице НБА купа који ускоро стартује.

Тимови више неће смети да одмарају играче уколико је огромна разлика, као што су Портланд и Вашингтон радили са Билом и Лилардом већ ће морати да играју до краја.

Ако играч мора да одмори меч, мораће да буде присутан у хали и да га навијачи јасно виде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.