Откривена болна истина

"Не волим када повређује маму": Писани задатак дечака (7) подигао узбуну у школи

  • Извор: Телеграф
  • 01.12.2023. 20:36

"Не волим када тата повређује маму". Ових неколико ријечи које је дјечак (7) написао у писменом задатку о породици у школи откриле су истину о злостављању и понижењу којем је свједочио у својој породици.

Дјечак (7) из основне школе у италијанској регији Апулија није могао да замисли да ће та реченица завршити међу документима на суђењу на којем је његов тата оптужен за насиље у породици.

Мајка је испричала да њен муж није пио алкохол, већ само кафу и био је добар радник. Другим ријечима, никада није показивао знаке да је насилна особа. А онда се све промијенило.

Осумњичени је наводно упућивао и пријетње смрћу: наводно је имао фотографију своје жене, у средини је била бурма закачена ножем.

Поред тога, наводно је рекао сину да припрема изненађење за маму, док је у другом случају опонашао гест пререзања грла.

Жртва живи у провинцији Бриндизи и испричала је истражитељима о погоршању брачних односа и избору да напусти дом како би заштитила сина, али и да би се спасила од насиља.

"Ову одлуку сам донијела оног тренутка када сам схватила да је систематски дизао руке испред нашег сина", рекла је жена судијама за прекршаје.

Испричала је како је изгледало један насилни дан.

"Једном ме је зграбио, ударио о софу, скочио на мене и ставио ми руке око врата. Наш син га је ухватио за рамена и почео да вришти и плаче", испричала је она.

Ситуацију оптуженог отежава и његова систематска конзумација опојних супстанци, почев од кокаина.

"У љето 2021. сам почела да се питам да ли је он мој супруг. У почетку је био вриједан радник, пио је само кафу и није окусио алкохол. Имала сам здравствени проблем и пратио ме је у Милано како би се подвргла лијечењу. Од‌једном се све промијенило", рекла је жена.

Како је додала, мислила је да је у питању депресија, због чега се вратила кући, иначе не би крочила више тамо.

"Тада сам открила да је постао кокаински зависник", открила је жена.

Суђење се наставља.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм