Stalni predstavnik Rusije pri UN

Nebenzja: Amerika i NATO žele da im se zaborave zločini u Avganistanu

  • Извор: Sputnjik
  • 10.11.2022. 21:00

Istrage o zločinima SAD i NATO-a u Avganistanu se ne sprovode zbog grube ucjene Vašingtona, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Generalne skupštine svjetske organizacije.

- Zapad bi volio da svi zaborave na neodgovorne akcije američke i NATO vojske, koje su redovno izvodile neselektivne vazdušne napade na obične Avganistance. Da ne govorimo o noćnim racijama i vansudskim ubistvima civila, uključujući žene i djecu. Inače, o ovome je tek nedavno još jednom pisao Bi-Bi-Si. Nažalost, uprkos izvještajima raznih nezavisnih nevladinih organizacija o gnusnim ratnim zločinima u cilju postizanja pravde i privođenja počinilaca pravdi, istrage nikada nisu sprovedene zbog ucjena Vašingtona - rekao je Nebenzja.

Prema riječima diplomate, "ovakav cinizam nije neka vijest, to je tipičan odnosa za SAD i njihove saveznike prema ratnim zločinima koje su počinili u drugim kriznim tačkama, uključujući Irak, Siriju i Libiju.

- U tom kontekstu, pokušaji zapadnih kolega da ističu samo temu kršenja ljudskih prava koje su počinile de fakto vlasti - izgledaju licemjerno - istakao je Nebenzja.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм