Ruski ambasador u UN

Nebenzja: Obraćanje Mejove namjerno tempirano pred provokaciju u Idlibu

  • 06.09.2018. 21:32

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je večeras da nije slučajno što se premijer Tereza Mej obratila britanskom parlamentu upravo sada pred najavljenu provokaciju hemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlib.

"Incident koji se dogodio 4. marta u Solsberiju postao je izgovor za jednu antirusku histeriju uoči izrežiranog napada hemijskim oružjem u gradu Duma", podsjetio je Nebenzja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN. 

On je dodao da je jučerašnje obraćanje Mejove britanskom parlamentu tempirano uprava sada dok se zaoštrava situacija u Idlibu i dok se priprema napad hemijskim oružjem u toj sirijskoj provinciji. 

Ruski ambasador u UN je dodao da je veliki broj nedosljednosti u rezultatima britanske istrage u vezi sa slučajem "Skripalj". 

"Londonu je potrebna ova priča samo iz jednog razloga – da pokrene užasnu antirusku histeriju i da u to uvuče i druge zemlje. Ogroman je broj nedosljednosti što se tiče novih britanskih dokaza", rekao je Nebenzja, prenio je TASS. 

On je dodao da saopštenje stalnog predstavnika Britanije u UN nije bacilo novo svjetlo na incident u Solsberiju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм