Stalni ruski predstavnik u UN

Nebenzja: Pravi uzroci krize u Ukrajini leže u oholosti Zapada

 • Izvor: RTS
 • 13.01.2023.09:17

Stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja izjavio je sinoć na sjednici Savjeta bezbjednosti na kojoj se raspravljalo o vladavini prava, da su glavni uzroci sukoba u Ukrajini želja SAD da igraju ulogu globalnog policajca i činjenica da Zapad ne poštuje interese drugih zemalja, pišu Tanjug i Tass, a prenosi RTS.

Nebenzja je ukazao da je međunarodno pravo prije početka specijalne vojne operacije u Ukrajini bilo prekršeno mnogo puta i da ga nije prekršila Rusija, već da su to učinile zapadne zemlje, prenio je Tas.

Ruski diplomata je istakao da zbog toga nisu tačne izjave zapadnih zvaničnika da je urušavanje međunarodnog prava počelo od ruske "specijalne vojne operacije u Ukrajini".

- Pravi uzroci ukrajinske krize leže u oholosti Zapada i njegovoj apsolutnoj nespremnosti da uzme u obzir interese drugih, čak i kada je bezbjednost jedne zemlje u pitanju - napomenuo je Nebenzja.

On je rekao da je drugi razlog za sadašnje stanje u Ukrajini nezaustavljiva želja Vašingtona da igra ulogu globalnog policajca koju je, kako je naveo, sam sebi dodijelio.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.