Ruski ambasador u UN

Nebenzja: Priznanje Donjecka i Luganska ne mijenja sporazume iz Minska

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2022. 08:50

Rusko priznanje nezavisnosti narodnih republika Donjecka (DNR) i Luganska (LNR) ne mijenja sastav strana u sporazumima iz Minska, izjavio je ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja.

"Želio bih da vas podsjetim da su u vrijeme sklapanja Minskih sporazuma LNR i DNR već proglasile nezavisnost. Činjenica da ih je Rusija priznala ne mijenja sastav strana iz tog sporazuma, jer Rusija nije jedna od njih", rekao je Nebenzja na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti UN.

Nebenzja je dodao da Rusija ostaje otvorena za dijalog, ističući da je nekoliko država spremno da "sahrani" sporazume iz Minska.

"Kijev je i dalje obavezan da ispuni Minske sporazume. I dalje smo otvoreni za diplomatsko rješenje, ali više ne namjeravamo da dozvolimo novi krvavi masakr u Donbasu", naveo je Nebenzja.

Situacija u Donbasu se posljednjih dana drastično pogoršala, a ukrajinske snage granatiraju lokalna naselja. Vlasti DNR i LNR proglasile su evakuaciju sa nekih teritorija zbog čestih napada, podsjeća "Sputnjik".

Rusija je sinoć priznala DNR i LNR i, takođe, pozvala Kijev da "odmah zaustavi neprijateljstva" u regionu, rekavši da bi u suprotnom ukrajinski režim bio kriv za eskalaciju. 


  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.