Ambasador Rusije u UN

Nebenzja: Stidljiivi glasovi razuma nestaju u agresivnoj galami Zapada

  • Izvor: Srna
  • 17.11.2022.10:22

Stidljivi glasovi razuma na Zapadu nestaju u agresivnoj galami onih koji žele da po svaku cijenu produže sukobe i poraze Rusiju uz pomoć Ukrajine, izjavio je ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

On je u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN o Ukrajini naglasio da se američka vojska aktivno uključila u planiranje i koordinaciju akcija ukrajinske vojske, te da je to nedavno priznao i Pentagon.

Ruski ambasador je napomenuo da NATO i dalje snabdijeva Kijev velikim količinama oružja i da šalje instruktore i plaćenike da upravljaju tim naoružanjem.

Nebenzja je rekao da bi bilo naivno pomisliti da se sva vojna i finansijska podrška Zapada Kijevu koristi kako je namjeravano, te da postoji veliki broj dokaza da veliki dio oružja koje se šalje Ukrajini završava u rukama terorista i kriminalaca, čime se nastavljaju sukobi širom svijeta.

Prema njegovim riječima, ukrajinska kriza je samo ulog u planovima Zapada i instrument da se kazne nepoželjni, potčine zavisni i da Zapad pokuša pokuša da zadrži svoju iščezavajuću globalnu dominaciju u multipolarnom svijetu koji se razvija.