Francuska obavještajna služba

Nema dokaza o umješanosti Moskve u nemire u Francuskoj

  • 16.12.2018. 20:09

Nisu pronađeni nikakvi dokazi za umiješanost Rusije u proteste koji u Francuskoj traju od kraja prošlog mjeseca, javile su francuske "Nedjeljne novine", pozivajući se na izvor iz francuskih obavještajnih službi.

Izvor je rekao da do danas nije pronađen nijedan dokaz o umiješanosti Moskve u pokret "Žuti prsluci", ali je naglasio da su to samo "privremeni rezultati". 

Neimenovani izvor dodao je da je siguran da bi Rusija mogla da podrži opoziciju i nacionaliste na izborima u Evropskom parlamentu, koji se održavaju na proljeće, ali nije iznio dokaze za svoje tvrdnje, javio je TASS. 

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan izjavio je ranije da Generalni sekretarijat državne odbrane i bezbjednosti istražuje navode medija da je Rusija pojačala aktivnost na društvenim mrežama u periodu uličnih protesta. 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije danas je protestovalo zbog izvještaja da Bi-Bi-Si pokušava da pronađe dokaze o umiješanosti Moskve u proteste u Francuskoj. 

Portparol Ministarstva Marija Zaharova saopštila je da će Ministarstvo uputiti žalbu OEBS-u zbog navoda britanskih medija.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм