Реакција премијера

Нетанјаху изјавио да је бразилски предсједник прешао црвену линију

 • 18.02.2024. 16:58

Премијер Израела Бењамин Нетанјаху рекао је данас да је бразилски предсједник Луиз Инасио Лула да Силва прешао црвену линију када је упоредио израелски рат против Хамаса са Холокаустом.

“Ријечи предсједника Бразила су срамотне и алармирајуће. Овдје се ради о тривијализовању Холокауста и покушају да се нашкоди јеврејском народу и праву Израела да се брани”, рекао је Нетанијаху, пренио је "Times of Israel".

Он је додао да је поређење Израела са Холокаустом и Хитлером прелазак црвене линије.

“Израел се бори за своју одбрану и обезбјеђивање будућности, док се не оствари потпуна побједа, док поштује међународни закон”, истакао је Нетанијаху.

Бразилски амбасадор ће сутра доћи на разговор у израелско министарство спољних послова како би му се уручила протестна нота.

Претходно је Лула рекао на самиту Афричке уније да се “оно што се дешава у Појасу Газе са палестинским народом, није десило ни у једном другом моменту у историју”, али је онда додао:

“Уствари, десило се: када је Хитлер ријешио да убија Јевреје”.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:10 Емисија: Досије (Р)

  Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.