Netanjahu: Teroristi su prešli crvenu liniju

  • 10.05.2021. 22:37

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da su teroristi iz Pojasa Gaze prešli crvenu liniju sa raketrnim napadima i da će Izrael uzvratiti velikom snagom.

"Izrael neće tolerisati napade na svoju teritoriju, prijestonicu, građane i vojnike. Vodimo borbu na nekoliko frontova, u Jerusalimu, Gazi i drugim mjestima u Izraelu. Terorističke grupe iz Gaze prešle su crvenu liniju na Dan Jerusalima", naglasio je Netanjahu.

On kaže da Izrael ne traži eskalaciju, ali da će se njegova snaga osjetiti ako do toga dođe, prenosi "Jerusalim post"

Izraelski predsjednik Ruven Rivlin izjavio je da Izrael neće pokleknuti ni pred kakvom prijetnjom.

"Ko god želi da ispita odlučnost Izraela naići će na odbrambeni zid, čeličnu pesnicu", rekao je Rivlin.

Izraelski ambasador u UN Gilad Erdan optužio je međunarodnu zajednicu da kroz nedavna saopštenja ohrabruje palestinsko nasilje, a da pri tom pozivaju Izrael na uzdržanost.

On je naglasio da UN, Savjet bezbjednosti i bliskoistična četvorka odbijaju da nedvosmisleno osude palestinsko podsticanje na nasilje i time ohrabruju teroriste iz Hamasa koji ispaljuju rakete na Jerusalim i na nedužne civile.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.