Švajcarska

Nijemcu za divljačku vožnju prijeti zatvor

  • 12.02.2019. 11:14

Državljanin Njemačke vozio je u Švajcarskoj brzinom od 249 kilometara na čas na dijelu puta gdje je ograničenje 120 km/h, pa mu uz novčanu kaznu i oduzimanje vozačke dozvole prijeti i zatvorska kazna, objavili su njemački mediji.

Riječ je o 34-godišnjem Nijemcu, koji živi u blizini Bazela, a koji je u nedjelju na putu u blizini Bodenskog jezera vozio 249 km/h, više nego dvostruko više od dozvoljenih 120 km/h.

Policija je njemačkom državljaninu na licu mesta oduzela vozačku dozvolu i zaplijenila automobil, a njega odvela u pritvor.

Prebrza vožnja se u Švajcarskoj tretira kao krivično djelo, a ne prekršaj i predviđene su zatvorske kazne u trajanju od jedne do četiri godine, prenosi Hina.

U Švajcarskoj visina novčane kazne zavisi od prihoda počinitelja.

Godine 2014. jedan njemački državljanin uhvaćen je pri brzini od 200 km/h u tunelu Gotard, nakon čega je osuđen na 30 mjeseci zatvora.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм