Експлозија петарде

Њемачка: Двојица младића погинула у новогодишњој ноћи, један поријеклом из БиХ

  • Извор: СРНА
  • 01.01.2024. 15:34

Двојица осамнаестогодишњака погинула су у Њемачкој од експлозије петарде, саопштила је полиција.

РТЛ јавља да се прва несрећа догодила у Кобленцу, те да је мушкарцу пружена помоћ, али да је подлегао повредама.

"Сви смо у шоку. У Коблецу и околини живи велик број Хрвата и сви смо потресени том вијешћу. Леон М. је увијек био живахан, али јако добар младић, као и цијела његова  породица", казао је кућни пријатељ породице страдалог младића.

Иначе, родитељи страдалог младића су поријеклом из Јајца у БиХ, а њихови су родитељи у Њемачку дошли средином 1990-их, пише "Феникс Магазин".

У извјештају се наводи да се друга несрећа догодила у Баварској.

Када се ради о другим дијеловима Њемачке, власти у Берлину саопштиле су да су новогодишње прославе прошле мирније у поређењу са прошлом годином и поред тога што је приведено 390 људи, а 54 полицајца повријеђена.

Медицинска сестра пацијентима убризгала воду умјесто лијека, неколико мртвих

Медицинска сестра пацијентима убризгала воду умјесто лијека, неколико мртвих

Полиција је саопштила да су многи приведени због кршења Закона о оружју и експлозивима, било употребом илегалних петарди или испаљивањем ватрометних средстава на полицајце или друге људе.

Око 4.500 полицајаца патролирало је градом како би спријечили понављање нереда из новогодишње ноћи прошле године. То је било највеће присуство полиције коме је Берлин свједочио посљедњих деценија.

Полиција је синоћ забранила употребу традиционалних петарди широм града, пише "Дејли мејл".

Градоначелник Берлина Каи Вегнер и њемачки министар унутрашњих послова Ненси Фезер обећали су стратегију нулте толеранције према изгредницима, посебно према онима који покушавају да нападну полицајце.

Нови разоран потрес погодио Јапан

Нови разоран потрес погодио Јапан

Фезерова је издала саопштење у коме се захвалила снагама безбједности.

"Сасвим је јасно да појачано присуство полиције заједно са раније проведеним пооштреним мјерама представља праву стратегију против нереда и насиља", рекла је она.

Берлин се прије годину дана суочио са насиљем током новогодишњих прослава, у којима су изгредници гађали и нападали полицајце, ватрогасце и медицинско особље користећи петарде и ватрометна средства, што је изазвало пометњу широм земље.

Људи су гађали петардама полицијска и возила Хитне помоћи, што је изазвало широку осуду немачких власти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: