Могућност

Њемачка отвара врата без визе - Ево шта су Карте шанси и које услове морате испунити

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 17:10

Њемачка ускоро отвара врата лакшем доласку и останку у њој без визе, помоћу, такозване, Kарте шанси, уз могућност и сталног запослења.

Међутим, ова слобода могућа је уз одређене услове које морате да испуните.

Наиме, потребно је да имате диплому факултета или средње школе која је призната у Њемачкој, а коју претходно треба да нострификујете, а затим и да можете сами себе да издржавате, док не нађете посао. Такође, знање њемачког језика мора да буде минимум на А1 нивоу или да знате енглески језик на минимум Б2 нивоу. То значи да ћете моћи да живите у Њемачкој до годину дана без визе и на лицу мјеста да тражите посао.

Ако се питате како функционише Kарта шанси, ево и појашњења. У једном ТикТок видеу објављени су тачни услови и систем бодовања које је потребно да испуните, а њих можете да прикупите тако што ћете шест бодова добити на основу дипломе или стручне спреме и још један додатан бод, ако радите у некој дефицитарној струци.

Такође, два бода добијате ако имате до 35 година, а један ако сте старости између 36 и 40 година.

Уколико посједујете одговарајуће сертификате њемачког и енглеског језика или добро говорите неки од та два, добићете четири бода. За радно искуство у струци се процјењује и до три бода, а за ранији боравак у Њемачкој у трајању од шест мјесеци добијате један бод.

И, посљедњи бод који можете да освојите је уколико имате супружника који испуњава услове за Kарту шанси и желите заједно да аплицирате.

@berlininsajder Već neko vreme se priča o ovome, a evo malog pojašnjena. Karta šansi ili Chancenkarte spada kategoriju radnih viza zasnovanu na bodovnom sistemu. Ako želite da se preselite u Nemačku, a ne možete da nadjete posao iz inostranstva već želite da tražite na licu mesta ovo je pravo rešenje. Da biste se kvalifikovali za Chancenkarte, morate ispuniti određene uslove i prikupiti dovoljno bodova. Ako već posedujete diplomu ili stručnu spremu koja je priznata u Nemačkoj, automatski ispunjavate uslove. Potrebno je da nostrifikujete diplonu. Takodje bodove možete prikupiti na sledeći način. Kvalifikacije: Do 6 bodova za diplomu/stručnu spremu + 1 bod ako radite u nekoj deficitarnoj struci. Starost: 2 boda imate 35 godina ili manje, i 1 bod ako imate između 36 i 40 godina. Nemački jezik: Do 4 boda ako govorite nemački i engleski jezik i posedujete odgovarajuće sertifikate. Iskustvo: Do 3 boda ako posedujete radno iskustvo u struci. Raniji boravak u Nemačkoj: 1 bod za raniji boravak u Nemačkoj u trajanju od najmanje 6 meseci. Supružnici: 1 bod ako i vaš supružnik ispunjava uslove za Kartu Šansi i želite zajedno da aplicirate. Pišite mi da li je za Vas ovo dobra opcija i da li Vas raduje karta šansi? #berlininsajder #zivotunemackoj #zivotunjemackoj #posaounjemackoj #posaounemackoj #balkanci #srbija #bosna #makedonija #nemacka #crnagora #hrvatska #vasinsajder #berlin #balkantiktok #balkanciunemackoj #balkanciunjemackoj ♬ original sound - YellowStraps

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)