U nekoliko oblasti

Njemačka prekida saradnju sa Prištinom

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2023. 15:27

Ambasada Njemačke u Prištini potvrdila je da je privremeno prekinula saradnju sa institucijama u pojedinim oblastima, zbog neispunjavanja zahtjeva Evropske unije za deeskalaciju situacije na sjeveru KiM.

Ta mjera, za koju Njemačka kaže da ju je preduzela u skladu sa akcijama Brisela, ne utiče na "projekte sa sektorom civilnog društva, kao ni projekte koje su počeli da sprovode".

- Mjere uključuju odlaganje vladinih konsultacija o razvojnoj saradnji, suspenziju predviđenog bilateralnog klimatskog partnerstva i isporuku specifične opreme pružaocima bezbjednosti - navodi se u odgovoru njemačke ambasade.

Krajem juna EU je saopštila da je uvela neke kaznene mjere protiv Prištine, pošto Vlada nije preduzela korake koje zahtijeva evropski blok za deeskalaciju situacije na sjeveru.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм