Berlin

Njemačka produžila korona pravila - šta to znači za građane BiH

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2022. 10:35

Njemačka je produžila korona pravila do 31. maja, što znači da svi stariji od 12 godina pri ulasku u zemlju moraju imati "tri ge" dokaz o vakcinisanju, oporavku ili testiranju na virus korona, izjavila je Srni generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić.

Ona je napomenula da je ovu odluku njemačka Vlada donijela na prijedlog Ministarstva zdravlja.

Sajićeva je napomenula da od petka neće biti informativnih SMS poruka o korona propisima u Njemačkoj koje su telekom operateri morali slati na mobilne telefone onih koji ulaze u zemlju.

Ona je podsjetila da je ranije, prilikom ulaska u Njemačku, svako dobijao SMS poruku u kojoj bi se navodile posljednje mjere savezne Vlade.

Prema njenim riječima, slanje poruka uzrokovalo je visoke mjesečne troškove za telekom operatere, a, kako kažu, sa malo dokazane upotrebe, a do sada je za SMS poruke putnicima stranih telekom operatera utrošeno oko 400.000 evra.

"Uredba koja ostaje na snazi do 31. maja predviđa karantinske obaveze za povratnike iz područja visokog rizika ili varijanti virusa, čak i ako one de fakto trenutno više nisu primjenjive, jer prema propisima Instituta 'Robert Koh' nijedna država trenutno nije klasifikovana kao takvo visoko rizično područje od strane njemačke Vlade", navela je Sajićeva.

Ovi propisi ipak ostaju na snazi, jer se, kako je navedeno u uredbi njemačkog Ministarstva zdravlja, ne može u potpunosti isključiti da će postati potrebni.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм