Njemačka: Vozačima zabranjeno nošenje kape i naočara za sunce zajedno sa maskom

  • 17.02.2021. 18:34

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je da nose kape i naočare za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list "Bild".

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno da nose naočare za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate saobraćaj.

- Nošenje kape ili naočara za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Stoga to nije dozvoljeno - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio da se "opšte crte lica" vozača moraju vidjeti na bezbjednosnim kamerama u saobraćaju, prenijela je "Raša tudej".

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada sprovode novo pravilo.

U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. februara, obavezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva domaćinstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju da nose posebne zaštitne maske u javnom prevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм