Са око 1.500 трактора

Њемачки фармери поново покренули протесте у Хамбургу

  • Извор: Анадолија
  • 29.01.2024. 15:14

Њемачки фармери у понедјељак су поново почели протесте у сјеверном лучком граду Хамбургу.

Одлазећи на аутопутеве око града са око 1.500 трактора и пољопривредних машина, фармери су протестовали због владине пољопривредне политике, укључујући велике порезе и бирократију.

Kако се наводи у саопштењу полиције, док су неке саобраћајнице биле затворене за саобраћај због протеста пољопривредника који је почео у јутарњим сатима, на многим мјестима је дошло до застоја и поремећаја у саобраћају.

Медији: Вашингтон разматра тајну операцију против Техерана

Медији: Вашингтон разматра тајну операцију против Техерана

Лијево-либерална коалиција њемачког канцелара Олафа Шолца објавила је прошлог мјесеца да планира смањити субвенције за пољопривредна горива и возила, као дио нових владиних мјера штедње како би се испунила буџетска правила.

Усред притиска, влада је ревидирала свој план раније овог мјесеца и рекла да ће се порезне олакшице постепено укидати током година.

Међутим, удружење пољопривредника је одбило ову понуду, истичући да те промјене далеко од тога да су довољне за рјешавање њихових проблема.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.