"Забринут"

Њемачки генерал: Русија би могла напасти Њемачку

  • Извор: Индекс
  • 11.12.2023. 18:04

Генерал Карстен Бреуер, шеф њемачких оружаних снага, рекао је њемачким медијима да се боји да би Русија могла напасти Њемачку и започети "одбрамбени" рат.

У интервјуу за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Бреуер је рекао да је забринут да се Русија "у овом тренутку поновно наоружава". Додао је да ће се Њемачка морати навикнути на могућност "да ћемо једног дана морати водити одбрамбени рат".

Бреуер је такође упитан хоће ли се њемачка војска моћи носити с евентуалним нападом Русије на НАТО, чији је Њемачка дио. Бреуер је рекао: "Да. Тачка. Немамо алтернативе. Можемо се бранити и бранићемо се".

Међутим, Бреуер је признао да њемачка војска има недостатака када је у питању национална обрана и обрана савеза јер је годинама била фокусирана на управљање међународним кризама. "Сада видимо Будесвер (оружане снаге Њемачке) који још није довољно опремљен за рат", рекао је, додајући да постоје "структуре које брзе и циљане одлуке чине готово немогућим".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?