Moguć disciplinski postupak

Njemački policajac u problemu zbog Hitlerovog dvojnika

  • 13.01.2020. 20:00

Njemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji pojavio čovjek maskiran u Adolfa Hitlera na motociklu u stilu Vermahta.

Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio njemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.

Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smiju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima, prenosi AP.

Guverner Saksonija Mihael Krečmer napisao je na Tviter da je "pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno".

Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Njemačke, biti održano i naredne godine, ali da prije toga mora da bude jasno da je takvo ponašane neprihvatljivo i da se nešto tako neće ponoviti.

Vlasti u Saksoniji se već izvjesno vrijeme bore da poprave sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином