Nova podvarijanta virusa korona

Nova opasnost se širi svijetom, zovu je XBB15

  • Извор: Телеграф
  • 02.01.2023. 13:58

Australijski portal "News.com.au" piše o tome kako se pojavila nova opasna podvarijanta virusa korona i da bi mogla da bude najgora do sada.

Opasna podvarijanta kovida 19 izaziva haos širom Amerike i Velike Britanije, a jedan stručnjak je označio kao "sljedeću veliku i najgoru varijantu na svijetu u ovom trenutku".

Novi soj, nazvan XBB15 prvi put se pojavio u Njujorku i brzo se proširio duž države i regiona kao i u Velikoj Britaniji.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti slučajevi oboljelih od novog soja su se udvostručili tokom prošle nedjelje.

Američki epidemiolog Eric Feigl-Ding, obučen na Harvardu nedavno je na Tviteru podijelio niz alarmantnih postova u vezi sa takozvanom super-varijantom upozoravajući da je ona među varijantama koje vešto izbjegavaju imunitet i da je jedna od najboljih varijanti za invaziju na ljudske ćelije.

Epidemiolog kaže da XBB15 nije više tipičan omikron, "to je posebna varijanta mješavine i rekombinacije koja je dodatno mutirala".

"XBB15 je trenutno najgora varijanta na svijetu i to je zapravo američka varijanta", istakao je on.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.