Марија Захарова

"Нове антируске санкције акт трговинског рата"

  • Извор: СРНА
  • 03.05.2024. 17:45

Нови пакет антируских санкција које су увеле Сједињене Државе представља акт трговинског рата, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Нови пакет антируских санкција представља трговински рат који је у пуном јеку за прераспод‌јелу тржишта како би САД могле да задрже сопствени темпо развоја. Недостатак одговарајућих ресурса гура САД на такве агресивне акције", навела је Захарова.

Она је напоменула да нове санкције треба посматрати као покушај САД да "задрже лидерство у недостатку могућности да то ураде легално".

Америчко Министарство финансија објавило је раније нови пакет антируских санкција. На листи санкционисаних налази се 29 физичких и више од 250 правних лица из више земаља.

Из Вашингтона је саопштено да су санкције усмјерене на руски војно-индустријски комплекс и његове руте снабдијевања.

Осим тога, амерички Стејт департмент је навео да је Русија користила хлоропикрин против украјинских оружаних снага. На основу тога, САД су увеле санкције против радијационих, хемијских и биолошких одбрамбених трупа руских оружаних снага, наводи ТАСС.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.